020-7704182

De therapie is geschikt voor iedereen met lymfoedeem, veneus oedeem of lipoedeem.

Trainingstherapie bij Oncologie

Home » Specialismen » Trainingstherapie bij Oncologie
Tegenwoordig zijn verschillende oncologische aandoeningen goed te behandelen. door chirurgie, radiotherapie, chemotherapie en aanvullende hormoontherapie.

Behandeling van kanker gaat vaak gepaard met bijwerkingen zoals een verslechterde conditie, depressie gevoelens en extreme vermoeidheid. Deze klachten kunnen tot lang na de behandeling aanhouden.

Vroeger werd bij een ziekte en moeheid vaak rust voorgeschreven. Rust is echter als bijwerking dat de conditie nog verder achteruitgaat. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat mensen die deelnemen aan een trainingsprogramma (ondanks de omstandigheden) meer energie hebben, minder moe zijn en zich prettiger voelen.

Met revalidatie, onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut, kunnen vermoeidheid, sterke afname van spierkracht en conditie worden aangepakt. Iedere patiënt heeft een individuele aanpak nodig, waarbij een programma op maat wordt uitgewerkt.

U kunt bij ons deze begeleiding bij uw revalidatie krijgen.

Doelgroep

De trainingstherapie bij oncologie is voor mannen en vrouwen tijdens en na de behandeling van kanker.

Na inschrijving zal een intake worden gedaan. Er worden verschillende tests gedaan om de conditie en kracht te meten. Daarnaast wordt er gekeken of er gelijk met de training gestart kan worden. Er kunnen beperkingen zijn die eerst verminderd moeten worden, zoals bijvoorbeeld beperkingen in de schouderfunctie na borstkanker. Dit om averechts effect van de training te voorkomen.

Doel trainingstherapie

Kwaliteit van leven vergroten.

Subdoelen:

  • Vermoeidheid verminderen
  • Uithoudingsvermogen vergroten
  • Verbeteren kracht en balans
  • Inzicht in belasting/belastbaarheid
  • Houdingsadvies
Adres

Dorpsplein 40
1115 CW Duivendrecht

Foto's op deze zijn site zijn gemaakt door Theo Noort

E-mail
Telefoon
Openingstijden

Maandag: 8.00 - 18.00
Dinsdag: 8.00 - 20.00
Woensdag: 8.00 - 18.00
Donderdag: 8.00 - 18.00
Vrijdag: 8.00 - 16.30
Zaterdag: 9.00 - 16.00