020-7704182

Fysiofitness, Medische Training Therapie en Fitness

Fysiofitness

Home » Specialismen » Fysiofitness

 

Er kan in de praktijk individueel getraind worden of in groepsverband. In groepsverband is er altijd een fysiotherapeut bij de training aanwezig. Voordat u met trainen kunt beginnen dient er altijd eerst een intake afgenomen te worden.

Kosten

  • Intake fysiofitness
  • 2x per week zelfstandig trainen: 35 euro per maand
  • 1x per week in groepsverband trainen: 35 euro per maand
  • 2x per week in groepsverband trainen: 50 euro per maand

U kunt zich aanmelden door telefonisch contact op te nemen, door te mailen of door u in te schrijven middels het aan deze website verbonden inschrijfformulier. Er wordt dan contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak.

Wie meer wil weten over Fysiotherapie, Fysiofitness, Fysiofitheidsscan, etc. kan natuurlijk altijd even bellen. tel. : 020-7704182 of mailen naar: info@fysiotherapieduivendrecht.nl

 

Wij werken op de volgende manier:

Nadat wij uw aanmelding of het aanmeldingsformulier hebben ontvangen en bekeken en daarmee akkoord zijn, dan krijgt u:
1. Medische intake: waar moeten u en wij rekening mee houden, welke klachten heeft u en welke doelstellingen heeft u. Hiermee wordt het startniveau bepaald.
2. Vaststellen van een individueel trainingsprogramma, op basis van de intake en het bekend raken met de oefentoestellen.
3. Periodieke meting van de fysieke conditie indien gewenst.
4. Voorlichting en advisering op het gebied van belastbaarheid / belasting en algehele fitheid.

 

Achtergrondinformatie

60 procent van de Nederlandse bevolking beweegt te weinig
Als fysiotherapeut wil ik onder de aandacht brengen hoe belangrijk voldoende beweging is voor een goede gezondheid. Ongeveer 60% van de Nederlandse bevolking beweegt te weinig en voldoet niet aan de Nederlandse Beweegnorm.

“Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bewegen goed is voor de gezondheid. Regelmatige lichaamsbeweging verlaagt het risico van het krijgen van hart- en vaatziekten, suikerziekte In Nederland bewegen veel mensen te weinig, terwijl lichaamsbeweging tot een grote gezondheidswinst kan leiden. De Nederlandse overheid probeert daarom de Nederlands bevolking te stimuleren om meer te gaan bewegen. In dit programma onderdeel willen wij u duidelijk maken op welke wijze u door bewegen de gezondheid positief kunt beïnvloeden. Ook willen wij u de hiervoor vereiste bewegingsintensiteit laten ervaren. Om tot een goed advies te kunnen komen hebben wij informatie van u nodig om tot een gericht programma te kunnen komen. We zullen u daarom vragen om van tevoren een vragenlijst in te vullen.”

Verantwoord bewegen zorgt voor een goede gezondheid en de kans op klachten wordt verkleind. De fysiotherapeuten richten zich daarom ook op preventieve activiteiten. De Fysiofitheidscan is er een voorbeeld van. Tevens blijkt dat er bijvoorbeeld voor mensen met een chronische aandoening, zoals artrose, diabetes, reuma, osteoporose of hart en vaatziekten, onder begeleiding van een fysiotherapeut goede mogelijkheden zijn voor sportieve activiteiten. Hiervoor worden speciale, aangepaste programma’s opgezet. Hetzelfde geldt voor wie door een blessure lange tijd niet kon sporten, maar nu de draad weer op wil pakken. Met de begeleiding van een fysiotherapeut kan meer dan velen denken.

Adres

Dorpsplein 40
1115 CW Duivendrecht

Foto's op deze zijn site zijn gemaakt door Theo Noort

E-mail
Telefoon
Openingstijden

Maandag: 8.00 - 18.00
Dinsdag: 8.00 - 20.00
Woensdag: 8.00 - 18.00
Donderdag: 8.00 - 18.00
Vrijdag: 8.00 - 16.30
Zaterdag: 9.00 - 16.00